A világhírű színésznő gyermeke „kívülről fújja” a héber kiddust.

 

Nyíltan mesélt a judaizmushoz való viszonyáról nemrég Mila Kunis, amerikai színésznő. Ashton Kutcher felesége egy interjús podcast-ban beszélt családja szokásairól, melyek része az is, hogy a zsidó hagyományokat igyekeznek megtartani – derül ki az Algemeiner írásából.

A 34 éves sztár egy ukrán zsidó család tagjaként költözött Amerikába 7 éves korában, ahol szintén világhírű férjével megismerkedtek. Elmondása szerint kezdetben nem volt vallásos, ám Kutcher – aki felnőttként tért be a zsidóságba – már akkor „nagyon vallásos és nagyon zsidó volt”.

Kunis beszámolója szerint kiemelten figyelnek a sábáti vacsorák megtartására. A péntek esti eseményeken a pár két gyermeke, a 3 éves Wyatt és az 1 éves Dimitri is részt vesz. Bár a kicsik gyakran csak „szúnyognyi” türelemmel bírnak, a színésznő szerint a sábáti vacsorák a jövőben is sarokkövet jelentenek a család éltében.

„Péntek esténként továbbra is le fogunk ülni, egymás szemébe nézünk és azt mondjuk: ‘szeretlek’ vagy megkérdezzük, hogy ‘megbántottalak-e valamivel a héten?’. És ez így fog menni a jövőben is” – jelentette ki Kunis.

 

zsido.com

Megszakítás