Carlos Rosenkrantz Buenos Aires-i ügyvéd és jogprofesszor történelmet írt kinevezésével.

Kétharmados többséggel a Legfelsőbb Bíróság tagjának választották Carlos Rosenkranzot Argentínában. Az 57 éves ügyvéd és jogprofesszor az első zsidó származású személy, akit kineveztek a testületbe – írja az Arutz Sheva. A férfit Mauricio Macri argentin elnök jelölte decemberben a tisztségre, és várhatóan a következő hónapban kerül beiktatásra.

Rosenkrantz 1990 óta a Buenos Aires-i egyetemen jogot tanít, valamint saját ügyvédi irodát is vezet. Az 1994-es alkotmányreform során az akkori elnök, Raul Alfonsin tanácsadójaként is tevékenykedett; továbbá 2007-ig egy évtizeden át volt a New York University jogprofesszora. Saját honlapján azt írja magáról: „egy lengyel gyökerekkel bíró zsidó apa és egy katolikus tanár gyermeke vagyok”.

Legfelsőbb bírói jelölését követően az AMIA nevű argentin zsidó központ is támogatásáról biztosította, és nyilatkozatban hangsúlyozták: „kinevezése fontos lépést jelenete egy olyan bírói testület felépítésében, amely tükrözi az emberek sokszínűségét és különbözőségét”.

Ahogy arról cikkünkben beszámoltunk, Mauricio Macri korábban is jelölt már magas rangú posztra zsidó tisztségviselőt. Tavaly novemberben Argentína környezetvédelmi és a fenntartható fejlődéséért felelős miniszteri tisztségére nevezték ki Serdio Bergman rabbit.

zsido.com

 

Kép forrása: Youtube