A belga rendőrség vizsgálja annak az erőszakos támadásnak a körülményeit, melynek során az Európai Unió egy hivatalnoka egy brüsszeli kávéházban bántalmazta testileg egy kolléganőjét, és „mocskos zsidónak” nevezte őt. Az eset az EU központjától nem messze található, „Italiano” nevű kávéház teljes közönsége előtt zajlott.

Az Európai Bizottság egyik osztályának olasz vezetőnője egy férfira lett figyelmes a kávéházban, aki „Mussolini” feliratú fém plakettet tartott a kezében, és dicsérte az olasz fasiszta vezetőt. Miután a nő vitába szállt vele, és kijelentette, hogy „Mussolini akkor is diktátor volt”, kollégája dühbe gurult, és így reagált: „Mocskos zsidó… Hitlernek ki kellett volna irtania az összes zsidót, pontosan úgy, ahogyan a zsidók ma megsemmisítik a palesztinokat.”

A nő vallomása szerint a szóváltás gyorsan erőszakba fordult: a férfi ütni kezdte a nő fejét a plakettel, megpofozta őt, majd a torkát szorongatva fojtogatni kezdte őt. Amikor a kávéház többi vendége közül néhányan megpróbálták megállítani a férfit, azt kiabálta: „Minden zsidót meg kellett volna ölni”.

A kávéház látogatói közül többen is azonosították az elkövetőt, aki nem más mint Stefan Gersch, máltai EU-hivatalnok, az EU „Labor Union Generation 2004” munkacsoportjának elnöke. Bár a nő nem zsidó, miután feljelentést tett a rendőrségen, Joel Rubinfeldhez, a Belga Antiszemitizmus-ellenes Liga (LBCA) elnökéhez fordult. A rasszizmust, antiszemitizmust és holokauszt-tagadást tiltó belga törvény alapján az LBCA is hivatalos feljelentést tett Gersh ellen.

​„Ez az igen komoly eset ismét jól illusztrálja azt, hogy az embernek nem kell zsidónak lennie ahhoz, hogy az antiszemitizmus áldozata legyen. Hála a szemtanúk vallomásainak, bizonyos vagyok abban, hogy az Európai Unió ilyen ügyekben felelős személyei megteszik a szükséges lépéseket, köztük azt, hogy eltávolítják az elkövetőt. Addig is azt kértük, hogy a vizsgálat végéig függesszék őt fel a hivatalából” – nyilatkozta szerdán Rubinfeld.

Forrás: Arutz 7

Megszakítás