Az Egység magazin legújabb számában a legkülönfélébb emberekkel beszélgetünk.

Yossi Groner rabbit, a Rebbe titkárának, Leib Groner rabbinak a fiát a lubavicsi mozgalomról és annak változásairól kérdeztük. Elmondta, miben különbözik a „mai fiatalok” kapcsolata a Rebbével attól, amit az idősebbek megéltek. Beszélgettünk gyereknevelésről és a zsidó élet kihívásairól – kedves humorral fűszerezett válaszai mindannyiunknak tanulsággal szolgálhatnak.

A debreceni Zsidóház megnyitójára készülve az Egység mostani számában és az ezt követő lapszámokban a cívisvárosba látogatunk. Elsőként a helyi zsidóság történetét mutatjuk be rendhagyó Judapest anno írásunkban, valamint a vadonatúj kóser étterem, a Hamsza szakácsával készítettünk interjút. Faigen chef néhány kulisszatitok mellett abba is beavat, mi az ő kedvenc fogása.

Szalai Kálmánt, a TEV vezetőjét aktuális kérdésekről és arról faggattuk, hogy hogyan mérhető egy társadalom előítéletessége. Végül, de nem utolsó sorban annak jártunk utána, kinek a varázslatos képei díszítik a Zsilip Központ falait. Gendelman Gabriella alkotásai éppolyan sokszínűek, mint alkotójuk, aki a zsidó motívumok mellett magyar gyökereiből is inspirálódik.

Gasztronómia rovatunk Indiába, mesénk Debrecenből New Yorkba repít minket – tartsanak velünk!

 

Az Egység Magazin archívuma itt található

Megszakítás