Bozótvágó késsel támadt egy tanárra az a fiatal, aki saját elmondása szerint az Iszlám Állam és Allah nevében akart gyilkolni a francia kikötővárosban.

„Azt állította, hogy Allah és az Iszlám Állam nevében cselekedett, és több alkalommal azt ismételgette, hogy az Iszlám Állam oldalán áll” – mondta Brice Robin francia ügyész arról a tinédzserről, aki késekkel támadt hétfőn egy francia tanárra Marseille utcáján.

A Jerusalem Post értesülései szerint a fiú tizenöt éves és kurd származású török állampolgár. Zsidó áldozatára a francia kikötőváros kilencedik kerületében támadt egy zsinagóga környékén, késekkel felszerelve. A tanár kisebb sérüléseket szenvedett a hátán és kezén.

Bernard Cazeneuve belügyminiszter elítélte a támadást, amit „brutális antiszemita agressziónak” nevezett.

Marseille kilencedik kerületében köztudottan nagy létszámban élnek zsidók, akik közül sokan éttermet és üzleteket vezetnek. Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, az elmúlt hónapokban több támadás is érte a helyi zsidóság tagjait. Legutóbb novemberben három férfi megkéselte az egyik zsidó iskola történelem és földrajz tanárát a városban, miközben az Iszlám Államot éltették és különféle antiszemita gyalázkodásokat hangoztattak.

zsido.com

 

Kép forrása: Jerusalem Post