Mennyi az esélye annak, hogy egy egypetéjű ikerpár mindkét tagja ugyanazon a napon szülje meg gyermekét, ráadásul ugyanabban a kórházban? Az Arutz7 tudósítása szerint pont ez történt Izraelben. A 31 éves ikerpár, Jáel Jisáj és Ávitál Szegál Gus Ecionban, a Jeruzsálem és Hevron közötti hegyvidéken élnek a családjukkal. Mindkettőjüknek a negyedik gyermeke jött világra két lány és egy fiú után.

Jáel, aki kettőjük közül néhány perccel idősebb, kora hajnalban adott életet gyermekének, Ávigáil pedig ugyanaznap délután ölelhette magához először kisfiát. A jeruzsálemi Sááréj Cedek kórház dolgozói mindent elkövettek, hogy ezt a különleges helyzetet még különlegesebbé tegyék és a két kismamát természetesen egy szobába helyezték.

„Egy gyermek születése különleges és érzelmekkel telített esemény. Nagy boldogsággal tölt el, hogy egy jóbaráttal – aki egyben a testvérem – osztozhattam ezen az élményen. Csodálatos volt együtt lenni a szobában az újszülött kisfiainkkal. Korábban egyszer már megtörtént, hogy hat hét különbséggel született gyermekünk, mindkettőnknek a harmadik gyermeke, úgyhogy ez lesz a második szülési szabadság, amit együtt tölthetünk.”

A Sááréj Cedek kórház vezető szülésznői, Rina Dvir és Efrát Herling elmondták: „A szülőszobában mi, szülésznők az élet és a család megszületését segítjük vég nélkül… Amikor két testvér, ráadásul két egypetéjű iker hozza világra a gyermekét, akkor az ő dupla örömük minket is rendkívüli boldogsággal tölt el… Duplán gratulálunk nekik és a családjaiknak, és sok-sok egészséget, boldogságot és örömöt kívánunk mindnyájuknak!”

 

Fotó: Arutz7

8 + 1 tény az ikrekről

A Tórából szombaton a Toldot hetiszakaszt olvassák fel, melyben szerepel Jáákov és Észáv (Ézsau) születésnek története. Nézzük tehát, milyen kontextusban szerepelnek az ikrek a zsidó hagyományban: Az ikrek kvintesszenciája: Jáákov és Észáv A Bibliában említett első és egyben leghíresebb ikerpár Jicchák és Rivka (Izsák és Rebeka) két fia: Jáákov és Észáv, akik minden bizonnyal kétpetéjű … Olvass tovább