Egy állami kézben lévő jordániai napilap szerint a közelmúlt észak-izraeli földrengéseit a zsidó állam maga idézte elő, hogy mecseteket és templomokat romboljon le vele.

Máál Zákárná, az ámmáni Ád-Dusztur lap újságírója kifejtette, hogy Izrael új típusú atomfegyvert tesztel föld alatti robbantásokkal, és ezek tehetők felelőssé a Kineret-tó környékén észlelt, viszonylag erős földrengésekért.

Az újságírót nem zavarta meg az a tény sem, hogy a nukleáris kísérletek következtében létrejövő földrengések szeizmológiai mutatói egyediek és könnyen azonosíthatóak. Az izraeli földrengések azonban semmilyen hasonlóságot nem mutattak ezzel. Izrael atomlétesítményei és katonai gyakorlóterepei ezen kívül a gyéren lakott Negev-sivatagban vannak, és nem az attól több száz kilométerre fekvő, sűrűn benépesített Gálilban.

Zákárná úgy véli, hogy Izrael mesterséges földrengés előidézésén dolgozik, hogy természeti katasztrófának álcázva pusztíthassa el a jeruzsálemi Templom-hegy mecseteit és a keresztény Születés-templomát.

„A földrengések epicentruma a Kineret-tó környékén volt, és elérte a Richter-skála szerinti 4-es erősséget. Kérdések merülnek fel a földrengés kiváltó okáról, idejéről és elhelyezkedéséről. Lehetséges, hogy a megszálló hadsereg kísérleti robbantást hajtott végre a Kineret-tó mélyén. Ennek célja egy új fegyver tesztelése lehetett, például egy korlátozott hatóerejű, kisméretű atombombáé, vagy a környező országok hadseregei ellen bevethető konvencionális fegyveré. A megszálló hatalom célja az elrettentés volt. Elképzelhető, hogy ez felkészülés a megszállás alatt álló Jeruzsálemben található muszlim és keresztény szent helyek, különösen az Al-Aksza mecset, az Aranymecset és a Születés temploma elleni bűncselekményekre. A cél egy olyan, előre eltervezett földrengés előidézése lehetett, mely lerombolná ezeket az épületeket, hogy felépíthessék a Szentélyt és judaizálják egész Jeruzsálemet.

„Nem bízhatunk az izraeli megszállókban, mert összeesküvést szőnek és rombolnak, hogy politikai, földrajzi és bibliai céljaikat megvalósíthassák. Nem haboznak tudást, technológiát és tudományos kutatásokat felhasználni hódító törekvéseik érdekében, miközben természeti csapásra hivatkoznak. Nem szégyellik a világ más országainak a segítségét kérni ahhoz, hogy elfedjék mesterkedéseiket, melyek célja Jeruzsálem judaizálása.

„A szándékosan előidézett földrengések gyanúját tovább erősíti a tény, hogy nem tettek semmilyen előzetes lépést, mellyel felkészülhettek volna egy várható, nagy földmozgásra, melyre geológusaik figyelmeztettek. A megszálló hatalom a lakosság reakcióját figyelte, majd amikor meggyőződött róla, hogy mesterkedésük lelepleződött, felhagytak a kísérletezéssel” – állt az újságban.

Izrael és Jordánia is a szír-afrikai törésvonalon fekszik, melynek tektonikai mozgása nagyjából százévenként kivált egy nagyobb földrengést. A geológusok egyetértenek abban, hogy Izraelnek fel kell készülnie egy jelentősebb földmozgásra, arról azonban viták vannak, hogy a legutóbbi, kisebb rengések egy nagyobb katasztrófát jeleztek előre, vagy sem.

Irán nem sokkal korábban azzal vádolta meg Izraelt, hogy a zsidó állam ellopja a felhőiket és a havat a hegyekből.

zsido.com

Forrás: Arutz7