A perzsa állam egyik tisztviselője szerint a zsidók még a havat is ellopják.

A szokásosnál is meredekebb vádakat fogalmazott meg nemrég nyilvánosan az iráni civilek védelméért felelős szervezet vezetője – derül ki a The Jewish Telegraphic Agency írásából. Gholam Reza Jalali egy mezőgazdaságról szóló szakmai konferencián azt állította, hogy Izrael egy másik régióbeli országgal együtt azon dolgozik, hogy az esőfelhők ne jussanak el Iránba.

„Az iráni klímaváltozás gyanús. Külföldi beavatkozás állhat mögötte” – fogalmazott a férfi, aki szerint hazájának klímakutatói is megerősítették feltételezéseit. A teheráni konferencián elhangzottak azóta bejárták a médiát, és további kijelentésével csak tetőzte a hangulatot.

Jalali szerint ugyanis nemcsak az eső van veszélyben, hanem „hó lopás” is zajlik. Bizonyítékként azt mondta, hogy míg az afgán és a Földközi-tenger környéki hegycsúcsokat hó fedi, Irán hó mentes maradt az elmúlt négy évben.

Ahad Vazife, az iráni meteorológiai szolgálat vezetője is megszólalt az ügyben, ám úgy tűnik, ő egyelőre nem értesült a „felhőlopásról”. Sőt, a szakember nyilatkozatában azt mondta, meteorológusként lehetetlennek tartja ezt az opciót.

 

zsido.com

Megszakítás