Az egyik legtöbb követővel rendelkező, Izraelben élő haszid vezetőhöz Soltész Miklóst és Fürjes Zoltánt Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija kísérte.

Örömmel tettünk látogatást ma barátommal, Soltész Miklóssal a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárával és helyettesével Fürjes Zoltánnal, a Belz haszid mozgalom Rabbijánál és fiánál Aharon Mordechai Rabbinál. A találkozón szóba került a zsidó közösségek helyzete és a magyar kormánnyal közös együttműködések lehetősége” – írta Köves Slomó a Facebook oldalán.

A látogatás során a magyarországi zsidó közösségek helyzetéről beszélgettek, és megvitatták a magyar kormány és a közösség közötti együttműködést. A vallásügyi miniszter beszélt az Orbán Viktor miniszterelnök vezette kormány támogatásáról a zsidó vallási élethez, valamint a zsidó vallási élet virágzásáról a múltban, a jelenben és a jövőben – számolt be a Neokohn.

A delegáció beszámolt az ultraortodox közösségekkel való egyre szorosabb együttműködésről.

Emellett a miniszter a rebbe áldását kérte a közösségek egyesülésére, és a magyar kormány nevében ígéretet tett arra, hogy mindenben segítségére lesz, ami a közösségek közös jövőjéhez szükséges.

A rebbe elismerését fejezte ki a magyar kormánynak az ortodox közösségek közötti együttműködés sikere érdekében tett intézkedéseiért.