„Zsidókat nem fogadunk” – ez állt azon a táblán, amit egy görög orvos tett ki rendelőjére. Az orvost rasszista gyűlöletkeltés vádjával tartóztatták le.
Rasszista gyűlöletkeltés vádjával tartóztatták le azt a görög orvost, aki nem fogad zsidókat rendelőjében.

Figyelmeztetésül egy táblát is kihelyezett rendelője bejáratához, amelyen németnyelvű felirat hirdette, hogy zsidókat nm látnak ott szívesen. Az 57 éves tesszaloniki-i neurológust több dologgal is vádolják a görög sajtóban megjelent hírek szerint: fegyver birtoklása és nácikat támogató eszmék hirdetése miatt is felelnie kell.
Az orvos, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, tagja az Arany Hajnal nevű görög ultranacionalista pártnak és elkötelezett támogatója a görög neonáciknak. Az Arany Hajnalt horogkeresztet idéző jelvénye és holokauszt-tagadó vezetősége tette hírhedté.
A házkutatás során a görög rendőrség náci szimbólumokkal díszített tőröket, késeket és engedély nélküli tablettákat is talált az orvos otthonában.
Tesszaloniki fontos központja volt a szefárd zsidóságnak a spanyol kiűzetés után. A II. világháború előtt még 55 ezer főt számlált a közösség, ám napjainkban már csak körülbelül 1000 zsidó él a görög városban.
 

Megszakítás