Az innovatív izraeli cégek folyamatosan keresik a lehetőséget, hogy bejussanak az Európai Unió piacára. Az utóbbi időben Lengyelországban is egyre jobban érdeklődnek a lehetőségek iránt.

„Európa szívében vagyunk, Európa kellős közepén” – magyarázza Grzegorz Słomkowski, a Lengyel Befektetési és Kereskedelmi Ügynökség (PAIH) igazgatósági tagja. A kormányzati ügynökség a lengyel export támogatásáért és a külföldre törekvő lengyel vállalatok segítéséért is felelős. Nemrégiben Izraelben tartottak egy rendezvényt, ahol a bemutatták az ottani cégeknek, hogy milyen lehetőségek vannak Lengyelországban – tudósít a calcalistech.com.

Grzegorz Słomkowski elmondta:

Lengyelországban sok a jól képzett szakember, amit elismernek a külföldi befektetők. Az izraeli cégek bíznak a lengyel munkatársakban, mert időre teljesítik, amit elvállalnak

– hangsúlyozza Słomkowski.

Lengyelország nem tartozik a bevett országok közé, amelyeket a technológiai terjeszkedés tervezésekor figyelembe szoktak venni, amivel tisztában vannak és ezért készülnek a változásra – írja elemzésében az izraeli gazdasági lap. Az országban jelenleg 400 ezer IT-szakember van. Ez a szektor ma a lengyel GDP mintegy 8 százalékát teszi ki, és minden évben mintegy 6 százalékkal bővül a foglalkoztatottak száma.

Az olyan nemzetközi cégek, mint a Google, a Microsoft és az Intel már összesen 3 milliárd dollárt fektettek be Lengyelországban.

Fotó: Reiseuhu.de on Unsplash