Répássy tájékoztatta az egyházi vezetőt az új büntető törvénykönyv július 1-jén hatályba lépő rendelkezéseiről, a közösség elleni uszítás és a közösség tagja elleni erőszak bűncselekmények minősítésének változásairól.

forrás: MTI
A közösség elleni izgatás bűncselekménnyel kapcsolatos jogalkalmazási kérdésekről egyeztetett kedden Répássy Róbert igazságügyért felelős államtitkár Köves Slomóval, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbijával és munkatársaival, valamint a Tett és Védelem Alapítvány képviselőivel – közölte az Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) az MTI-vel.

Szó esett az új polgári törvénykönyv tervezetéhez tavaly december 17-én elfogadott módosító javaslatról, a közösséget érintő személyiségi jogi sérelem miatti igény érvényesíthetőségéről is – olvasható a közleményben.

Hozzátették, az államtitkár kötelezettséget vállalt arra, hogy a minisztérium szakértői megvizsgálják a közösség méltóságának védelmével összefüggő alkotmányjogi, polgári jogi és büntetőjogi kérdéseket, és szükség esetén javaslatot tesznek jogalkotás kezdeményezésére.

Megszakítás