Körülbelül negyedévente, a Holokauszttal kapcsolatos évfordulókhoz időzítve zajlanak majd a megemlékezések – döntötte el a Holokauszt Emlékbizottság márciusi ülésén. Ezek a kiemelt dátumok január 27. a Holokauszt nemzetközi emléknapja, április 14. a magyarországi emléknap, augusztus 2. a roma Holokauszt nemzetközi emléknapja valamint november 9, Radnóti Miklós emléknapja. 

A központi dátumokhoz kötött programok között tudományos konferenciák, kerekasztal beszélgetések, megemlékezések, kulturális estek és emlékműavatások is szerepelnek. Emellett 2014-ben számos kiállítás és folyamatosan megtekinthető program valamint hosszú távú kutatás is csatlakozik majd a kiemelt programokhoz. A tervek szerint a Józsefvárosi pályaudvar helyén hoznák létre a Holokauszt Gyermekáldozatainak Emlékhelyét, amely egyben egy európai oktatási központként is működne.

A program reflektál az emlékév célkitűzéseire, a múlttal való szembenézés és az áldozatok előtt való tisztelgés mellett lehetőséget teremt a társadalmi párbeszéd megindítására és a Soá eseményeinek tudományos feldolgozására.