A ”zene mindenkié” nem üres szólam a Budapesti Fesztiválzenekar számára, hanem konkrét cél. A Budapesti Fesztiválzenekar a koncerttermeken kívül is gyakran fellép, hogy a lehető legtöbben hallhassák élőben a világ egyik legjobb zenekarát, azok is, akiknek egyébként nem lenne lehetőségük ellátogatni a koncertekre. E sikeres eseménysorozat újabb állomásához érkezett. A harmincadik évét betöltött világhírű zenekar ezúttal új utakat nyit, amelyek által a közönséggel való szorosabb és nyitottabb kapcsolatot szeretné még erősebben ápolni.

A közösségi programok keretében többek között magyarországi templomokba látogatnak el a muzsikusok, hogy ott elsősorban egyházi témájú zeneműveket autentikus környezetben tegyenek hozzáférhetővé a koncertekhez nehezebben jutó közönség számára. Részt veszünk az ország elhagyatott zsinagógáiba szervezett új eseménysorozaton is, amely során a BFZ együttműködik Köves Slomó rabbival, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetőjével. A BFZ szeretné ráirányítani a figyelmet a zsidó örökségre, megismertetni a helyi közösségeket azzal a sokszínűséggel, amely egykor Magyarországot jellemezte. E szórakoztató és befogadó szellemű események célja, hogy minden magyar számára meg- és elismerhetővé váljon a zsidóság magyarországi történelme.

A zsinagóga-koncerteken a közönség Weiner Leó, Betty Olivero és Felix Mendelssohn-Bartholdy darabjait hallgathatja, majd Köves Slomó rabbi történelmi visszatekintésre és beszélgetésre invitálja a közönséget, akik végül zsidó ételeket is kóstolhatnak.
A programon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát kérjük, emailben jelezze a rendeles@bfz.hu email címen
vagy az albertirsai Móra Ferenc Művelődési Házban (Pesti út 85., +36 30 659 23 23; irsaimuvhaz@gmail.com)

Időpont: 2014. június 18. 19:00
Albertirsai zsinagóga, Albertirsa, Hunyadi utca 7.

Megszakítás