Visszavonta kínálatából a Schindler listája által inspirált leggings-eket a Redbubble nevű online divatáruház, miután a JTA zsidó hírügynökség beszámolt a kissé ízléstelen dizájnról – olvasható a a JTA oldalán.

„A cikkben kifogásolt művészi díszítéssel ellátott terméket visszavontuk, a továbbiakban pedig figyelmesebben vizsgáljuk meg termékeinket”

– közölte Marissa Hermo, a cég szóvivője.

A problémás mintájú „cicagatya” először egy Los Angeles-i turkálóban tűnt fel, majd a Twitteren jutott el sokakhoz a képe. A ruhadarabon a híres „piros kabátos kislány” mellett feltűnik az auschwitzi haláltábor kapuja, az Oskar Schindlert alakító Liam Neeson, a zsidó beosztottját játszó Ben Kingsley és Ralph Fiennes, náci egyenruhában.

 

Emily Murnane on Twitter: “Babe, what’s wrong? You’ve hardly worn your Schindler’s List leggings. pic.twitter.com/8G29dLqAVC / Twitter”

Babe, what’s wrong? You’ve hardly worn your Schindler’s List leggings. pic.twitter.com/8G29dLqAVC

 

 

A filmből kölcsönzött képösszeállítás egyébként a webáruház egyéb termékein is feltűnt: bögrén, szoknyán, zuhanyfüggönyön, párnán, zoknin és telefontokon.

A Redbubble sajátossága, hogy felületén független dizájnerek is megjelentethetik és forgalmazhatják alkotásaikat, melyeket azután különböző termékeken ábrázolva árusítanak.

„Ezek a termékek trivializálják az ábrázolt témát. A független tervezők által feltöltött alkotásokkal szemben időnként felmerülnek kifogások, mert nem követik az általunk megfogalmazott irányelveket. Éppen emiatt naponta átvizsgáljuk a virtuális piacterünket és visszavonatjuk a nem megfelelő dizájnnal ellátott termékeket”

– tette hozzá Hermo.

Arról nem érkezett információ, hogy a leggings mennyi ideig volt elérhető a Redbubble webáruházában, de annyi bizonyos, hogy valaki vásárolt egyet, majd a használtruha-boltnak adományozta. A JTA megkereste a minta tervezőjét, ám nem sikerült szóra bírniuk az Angelbertran néven az Egyesült Államokban alkotó művészt. A webáruházból mindenesetre már az összes Schindler listás termék eltűnt.

Címlapkép: Instagram