Talán már ön is találkozott a Maimonidész Angol-Magyar Kéttannyelvű Gimnázium operatív igazgatójának, Szilánk Zsuzsának a bejegyzésével, melyben arról ír, hogy óriási meglepetésekkel készül az iskola a Magyarországon élő diákok és szüleik számára. A meglepetés pedig nem más mint egy programsorozat, melyen külföldi és hazai felsőoktatási intézményeket mutatnak be a fiataloknak és szüleiknek, hogy így is segítsenek megtalálni a gyermekeknek a legmegfelelőbb iskolát. A sorozaton belül meghívást kap az éppen adott tanintézet vezetője, aki személyesen mondja majd el oktatási rendszerük felépítését és ad tájékoztatást a szakokkal kapcsolatban is. Az esemény első részére december 13-án 17 órakor kerül sor a Maimonidész Gimnáziumban, melyen a Yeshiva University mutatja be magát.

„Kivételes lehetőségben lesz része minden hazánkban élő továbbtanulni vágyó diáknak, hiszen havi rendszerességgel érkeznek majd a világ minden tájáról zsidó fenntartású egyetemek vezetői, hogy intézményeiket bemutassák minden aspektusból. Olyan egyetemeket hívtunk meg, melyek kiemelkedő ösztöndíj-programokat kínálnak, így tényleg csak a fiatalokon múlik, merre veszik az irányt az érettségi után” 

– mondta el Szilánk Zsuzsa.

Többlépcsős lesz a rendezvény, havonta egy külföldi és egy magyar egyetemet fog vendégül látni és bemutatni a Maimonidész. A világ minden tájáról érkeznek majd meghívott iskolák: amerikai, európai és izraeli intézmények is fogják képviseltetni magukat. Remek alkalom ez a diákoknak és a szülőknek egyaránt, hogy bepillantást nyerhessenek a külföldi zsidó fenntartású intézményekbe.

„Minden szülőt szeretettel várunk, illetve nagyon szeretném ha a hazai összes zsidó szervezet támogatna minket ebben a projektben és lehetőséget biztosítana diákjai számára, hogy eljöhessenek hozzánk a bemutatkozó napokra. Úgy vélem, ez egy óriási lehetőség minden zsidó fiatal számára, hogy közelebb kerüljenek a külföldi továbbtanulás lehetőségeihez.”

– tette hozzá a Maimonidész igazgatónője.

Az első alkalom előadója: Ari Solomon – Yeshiva University, New York

Időpont: 2022.12.13. 17:00

Helyszín: Maimonidész Gimnázium 

Cím: 1036 Budapest, Tímár u. 16.

A sorozatban a Yeshiva University után a Milton Friedman Egyetem, a Lauder Business School, majd a Milwaukee Wisconsin kapja meg a szót. 

Lauder Business School/Fotó: Szilánk Zsuzsa

Szilánk Zsuzsa kiemelten fontosnak tartja a Maimonidészben az angol nyelv magas szintű tanulmányázását, így nem is csoda, hogy előállt ezzel a páratlan lehetőséggel. Alapvető módszerként alkalmazzák az önmegvalósítást támogató oktatási stratégiát, amely segítségével az odajáró fiataloknak szabad utat biztosítanak, hogy azok megtalálhassák merre szeretnének továbbhaladni az életben, illetve aktívan támogatják is az úton – ezeket figyelembe véve rendkívüli kezdeményezés házhoz hozni az egyetemeket. 

„Személyesen is érintett vagyok a témában és nem csupán azért, mert a Maimonidész igazgatója vagyok, hanem mert a lányom éppen a múlt évben felvételizett egy amerikai egyetemre, úgyhogy minden szemszögből látom ennek a működését. Mi is figyelembe vettük az összes lehetőséget: ösztöndíj, programok, elhelyezkedési esélyek és nem kevés időbe telt ezeknek az áttanulmányozása. Ennek kapcsán merült fel bennem, hogy elhozom a külföldi oktatási intézményeket a hazai gyermekek és szüleik számára, hogy megkönnyítsem a helyzetüket az iskolaválasztással és lehetőségeikkel kapcsolatban. Mindenkit szeretettel várunk az első előadáson december 13-án”

– fejezte be az igazgatónő.