A legendás színész a feleségével együtt jelentette be, hogy az újabb hatalmas összeget különféle karitatív célokra ajánlja fel.

A Hollywood Reporter által közölt interjúban a 98 éves Kirk Douglas elárulta, hogy a kedvezményezettek között szerepel – egyebek mellett – a Los Angeles-i gyerekkórház, amely már korábban is több millió dollárt kapott a Douglas Jótékonysági Alaptól.

Miközben a kedvezményezettek nagy része szekuláris szervezet, a házaspár a Los Angeles-i Sinai Templomnak is adományoz, ahol a róluk elnevezett, gyerekeket segítő intézet működik.

Az interjúban a zsidó származású Douglas felidézte a gyerekkorát, amelyet orosz emigránsok gyermekeként töltött szerény körülmények között. „Voltak olyan idők, amikor nem volt mit ennünk, de ilyenkor is gyakran előfordult, hogy kéregerők kopogtak az ajtón, és az anyám mindig adott nekik valamit”- emlékezett vissza. „Gondoskodnod kell a többi emberről – mondta nekem, és ezt nem felejtettem el” – tette hozzá.

kirk_douglasAz elérhető legfrissebb adózási információk szerint, a Douglas féle alapítvány 2013-ban 2 millió dollárnál is többet költött adakozásra. Akkor a kedvezményezettek között volt a Zsidó Családsegítő Szolgálat, a Chábádhoz tartozó Csernobili Gyerekek program és a Rágalmazás Ellenes Liga.

Michael Douglas, a színész fia idén nyerte el a Genesis-díjat, amit nem hivatalosan a zsidó Nobel-díjnak is neveznek. Az alma nem esett messze a fájától, az elismeréssel járó egymillió dollárt Michael is jótékonysági célra költötte. Ő olyan programot támogatott, amely a vegyes családokban élő zsidóknak segít visszatalálni a közösséghez.

Megszakítás