Csoda Ászáelben – az asszony kendője állította meg a golyót

Ászáel a Hevrontól délre fekvő hegyekben fekszik. Néhány nappal ezelőtt arab terroristák lőttek a zsidó település lakóira. Senki nem sérült meg, csupán néhány épület szenvedett kisebb károkat. És – mint később kiderült – egy kendő, melyen a golyó keresztülhatolt. A helyszínre látogató Orit Sztruk, településügyi miniszter asszony a következőket mondta:

„Az ászáeli csoda nagyságát a kendő mutatja. Két, a terroristák golyója által ütött lyuk. Nemcsak a dolgozószoba falán, hanem az ötgyerekes tulajdonos kendőjében is.”

A miniszter asszony a Zsoltárok könyvéből (116:8) idézett: „Bizony, megmentetted lelkemet a haláltól, szememet a könnytől, lábamat a taszítástól” és hozzátette: „Istenem, köszönetet mondok e nagy csodáért. Ászáel lakosai megérdemlik, hogy sokkal többet tegyünk értük, és Isten segítségével ezt meg is fogjuk tenni”.

Csoda Somronban – az autóba vágott tégla elrepült a kétéves kislány feje felett

A Sávéj Somronban élő Ájelet Pomerantz férjével, Ávival és két kisgyerekükkel utazott hazafelé, amikor közvetlen közelről egy téglát dobtak rájuk, mely a kétéves kislány ülése felőli oldalon csapódott be az autóba.

A család egy szukkoti ünnepségről tartott hazafelé.

„Chomes és Sávéj Somron között megláttunk az út közepén egy égő autógumit. Lassítottunk, és ahogy lassabban haladtunk tovább, hatalmas dörrenést hallottunk, ami megrázta az egész kocsit. Nem tudtuk, hogy követ dobtak ránk, ránk lőttek vagy tűzijátékkal támadtak meg”.

Szerencséjükre épp egy hónapja cseréltették a jármű ablakait biztonsági üvegre. Bár a közvetlen közelről rájuk dobott, hatalmas kőtömböt nem tudta megállítani, a speciális üveg különleges törése miatt a kislány nem sérült meg komolyabban, csak néhány karcolást szerzett. Hasonló jellegű támadások gyakoriak a környékbeli utakon. „Ha nem cseréltettük volna le nemrégiben az ablakainkat, a történetnek egészen más vége lehetett volna…”.

Három órával korábban egy másik zsidó autót hasonlóan támadtak meg a közelben. Abban a támadásban is egy kétéves kislány sérült meg, ő is könnyebben. „Nem elszigetelt eseményről van szó” – hangsúlyozta az asszony. A környéken mindennaposak az égő autógumival, kövekkel és más fegyverekkel elkövetett merényletek. „Mindemellett nagyon fontos, hogy továbbra is használjuk Jehuda és Somron útjait” – hangsúlyozta.

 

Megszakítás