Stéphane Dion kanadai külügyminiszter felszólította az ENSZ-t, hogy gondolják újra Michael Lynk jogászprofesszor kinevezését, aki rendszeresen támogat Izrael-ellenes kezdeményezéseket.

Több neves kanadai politikus – köztük Stéphane Dion külügyminiszter (képünkön) – hangot adott ellenérzésének, amiért az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa „Palesztináért” felelős emberi jogi különmegbízottnak nevezte ki Michael Lynk-et – adta hírül az Arutz Sheva.

Dion Twitter-bejegyzésben fejezte ki kormánya aggodalmát: „Felszólítjuk az Emberi Jogi Tanács elnökét, hogy vizsgálja felül a kinevezést és biztosítsa, hogy olyan különmegbízott kerüljön a pozícióba, aki eddigi munkásságával képes hozzájárulni a régió békéjéhez” – írta a külügyminiszter, aki azt is hangsúlyozta, hogy a tanácsnak „szakmai, semleges és hiteles” jelöltet kellene választania.

A Centre for Israel and Jewish Affairs nevű zsidó szervezet szintén tiltakozott Lynk kinevezése miatt, aki szerintük „Kanadában eddig jelentős mértékben vette ki részét az Izrael-ellenes tevékenységben, többek között Izrael-ellenes petíciók aláírásával, valamint olyan kezdeményezések támogatásával, melyekkel Izraelt háborús bűnök és etnikai tisztogatás vádjával akarták elítélni. Továbbá (…) az Izraeli Apartheid Hetet népszerűsítő csoportnak is vezetője”.

Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy az Emberi Jogi Tanács által Izraellel szemben rendszeresen használt kettős mérce ellen nemzetközi tüntetést szerveztek Genfben több száz fő – köztük magyar delegáció – részvételével.

zsido.com

 

Kép forrása: ici.radio-canada.ca