A Győri Zsidó Hitközség, együttműködve a Széchenyi István Egyetemmel, november 4-én, hétfőn 19 órakor jótékonysági koncertet rendez az egykori győri Menház és Óvoda épületének felújításáért. Fellép a Janoska Ensemble.

A műsorban Liszt Ferenc, Nicolo Paganini és Pablo de Sarasate művei mellett az „új fuvallatok” darabjai hallhatók 2 hegedűre, nagybőgőre és zongorára. Az est háziasszonya: Darvas Márta. A koncert belépődíj nélküli, a hallgatóság önkéntes adományaival a Menház felújítási költségeihez járul hozzá. A helyszín a Széchenyi István Egyetem Hangversenyterme (egykori zsinagóga, 9025 Győr, Kossuth Lajos u. 5.).

A Janoska Ensemble-nél a zene családi tradíció, négy testvér és egy családtag alkotja az együttest. A koncerten fellépnek a Janoska testvérek: Ondrej Janoska (hegedű), Roman janoska (hegedű), Frantisek Janoska (zongora), Árpád Janoska (ének) és Julius Darvas (nagybőgő). Az est háziasszonya: Darvas Marfa.A Janoska Ensemble  egyedi stílusú, virtuozitásuk határokat nem ismer, a klasszikus zenét ötvözik különböző karakterű zenei stílusokkal. Felléptek a világ neves koncerttermeiben: Carnegie Hall (New York), Sydney-i Operaház, Musikverein Wien. Együtt dolgoztak: Bobby Mc Ferrin-nel, AI Jarreau-val, Anna Netrebkoval, Angelika Kirschlagerral, Natalia Ushakovaval, Felicity Lott-tal, Sunnyi Mellessel és a világhírű bassbaritonnal, Erwin Schrott-tal. 2013-ban a Salzburgi Ünnepi Játékokon mutatták be Erwin Schrott Rojo: Tangó című produkcióját, amelyben a filmzene egy része szintén a Janoska csalát nevéhez fűződik. Gyakran adnak jótékonysági koncertet.

Oxygen Hírügynökség

Megszakítás