Emléktáblát avatott Francois Hollande az Hyper Cacher nevű párizsi kóserüzletnél történt mészárlás első évfordulóján.

Hivatalos megemlékezés keretein belül avatott emléktáblát Francois Hollande francia köztársasági elnök kedden az Hyper Cacher nevű kóser üzletnél, ahol négy zsidó áldozat életét követelte az iszlamista terrorhullám tavaly januárban – olvasható a Jewish Telegraphic Agency oldalán. Az emléktáblán azon áldozatok nevei szerepelnek, akik 2015. január 9-én életüket veszítették a merényletben.

francois

Hollande a Charlie Hebdo nevű szatirikus magazin kiadója előtt is táblát avatott a tizenkét meggyilkolt munkatárs emlékére, valamint egy harmadik tábla átadásán is részt vett, amellyel a kóser üzletnél lövöldöző terroristák által meggyilkolt rendőrtisztnek állítottak emléket.

A párizsi Hyper Cacher előtt szombaton folytatódnak a megemlékezések, melyekre több ezer résztvevőt várnak a szervezők. Nemrég az interneten is közzé tettek egy videót, amivel az áldozatokra emlékeznek. Az izraeli Shai Barak által készített klipben neves művészek éneklik a „Je Suis Juif” („Zsidó vagyok”) szlogent a párizsi vérengzések egyéves évfordulója alkalmából.

zsido.com

Képek forrása: boursorama.com/lanouvellerepublique.fr