A debreceni chábád közösség vezetői, Riki és Smulik Feigin különleges chanukai programot terveztek erre az évre. A program célja az volt, hogy összehozzák a városban tanuló fiatal izraeli diákokat a helyi közösség idősebb tagjaival. 

A Debreceni Hitközség elnökének, Horovitz Tamásnak, és munkatársainak segítségével keresték meg a városban élő Holokauszt túlélőket, akiket a diákok közül jelentkező önkéntesek látogattak meg az ünnep napjain. Önkéntesekből pedig nem volt hiány: közel száz fiatal jelentkezett a programra, ami rengeteg örömet okozott a felkeresett időseknek.

A Piac utcán felállított köztéri menórában szombat este lobbantották fel az ünnepi lángokat. A vidám zenével tarkított programon százötven főnyi ünneplő tömeg gyűlt össze. A gyertyagyújtáson a helyi közösség vezetőin és tagjain kívül részt vett Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, Tóth Attila, a Hajdú-Bihar megyei önkormányzat közgyűlésének alelnöke, valamint a Debreceni Egyetem rektori hivatalának képviseletében dr. Bartha Elek tanszékvezető is.