Izraeli turistákat is szállító buszra nyitottak tüzet fegyveresek Kairóban. Az eddigi beszámolók szerint nincsenek áldozatok.

Egyiptomban tavaly óta fokozottan őrzik a főbb turisztikai látványosságokat, miután tavaly több támadást is végrehajtottak szélsőséges iszlamista fegyveresek. Emiatt érezhetően visszaesett a turizmus az észak-afrikai országban. A csütörtöki lövöldözés egy szállodánál történt a gizai piramisok közelében. Az eset felveti annak a kérdését, hogy az egyiptomi államfő intézkedései megfelelőek voltak-e a biztonság fokozásának érdekében – írja beszámolójában a forward.com

A buszra éppen felszállók között izraeli arabok voltak biztonsági források szerint. Egy támadót elfogtak, a biztonsági erők pedig bekerítettek egy gyanúsítottat Kairó másik részén. Tavaly júniusban öngyilkos merénylő felrobbantotta magát Luxorban, akkor három egyiptomi sebesült meg. Egy héttel ezelőtt pedig egy motoros merénylő két rendőrt lőtt le szintén Gizában. Az egyiptomi gazdaság egyik fontos pillére az idegenforgalom, ami a 2011-es hatalomváltás óta komoly kihívásokkal küzd. A legszörnyűbb tragédia az orosz utasszállító gép felrobbanása volt, amiben 224-en haltak meg, máig vitatott és nem tisztázott körülmények között.

Kép: wikipedia

 

Megszakítás