Egy izraeli orvosi küldöttség nemrég az etiópiai Addisz-Abebába utazott, hogy megossza tudását helyi egészségügyi dolgozókkal a sürgősségi ellátás területén. Az izraeli szakemberek huszonhat helyi orvosnak és ápolónak tartottak egy sor előadást, fejlett orvosi felszereléssel – tudósít az israel21c.org.

A küldöttségben volt egy Magen David Adom-hoz (MDA) tartozó mentős, egy ápoló és más sürgősségi szakemberek észak-izraeli egészségügyi központokból. A csoportot az izraeli egészségügyi tárca, az izraeli külügyminisztérium, az ENSZ Világélelmezési Programja és az etiópiai egészségügyi minisztérium szervezte.

„Ez a küldetés létfontosságú” – mondta Eldar Malka, az MDA mentőtisztje.

„Etiópiában nagyszámú traumás áldozat van, sokan közülük lövöldözések és autóbalesetek miatt.”

Malka szerint nagy megtiszteltetés, hogy itt lehetnek, és átadhatják tudásukat és tapasztalataikat.

Az év elején egy magas szintű izraeli orvosi és kormányzati delegáció érkezett Etiópiába, hogy megnézze, hogyan tudnának az izraeli kórházak segíteni a helyi intézményeknek a polgárháború áldozatainak kezelésében. Ugyancsak Etiópiában Dr. Morris Hartstein izraeli szemorvos vezeti az a programot, amelynek keretében már több mint hétezer embert vizsgált meg, és több mint egy tucat etiópiai orvos és ösztöndíjas képzését segítette Izraelben.

 

Megszakítás