Az új chip jelentősen növeli a számítógépek teljesítményét.

Az Intel izraeli mérnökei fejlesztették ki a cég hetedik generációs processzorát, mely jelentősen nagyobb teljesítményre képes elődjénél. Ran Senderovitz, az izraeli csapat vezetője elmondta, hogy az új chip 12 százalékkal gyorsabban működteti az applikációkat és 19 százalékkal gyorsabb internethasználatot tesz lehetővé. „Ha valaki egy négy-öt éves számítógépet használ, és most vált egy 7. generációs processzorral szerelt gépre, akár 70 százalékos teljesítménynövekedést is megfigyelhet.” – tette hozzá.

Senderovitz elmondta, hogy a legnagyobb áttörést a videók kezelésében érték el. „Amikor elkezdtük a munkát, csupán általános fejlesztéseket akartunk végrehajtani. Azonban olyan elszántsággal és leleményességgel dolgoztunk, hogy sokkal komolyabb eredményeket tudtunk felmutatni. A technológiánk már 14 nanométeres méretig hatol, amely nem több mint egy hajszál nyolcezred része.”

Senderovitz nagyon büszke az izraeli mérnökökre. „Olyan produktivitást nyújt az Intel izraeli részlege, melyet csak az olimpiához lehet mérni. Évente 10%-kal javítjuk a teljesítményünket. Ez a termék is milliárd számra kel majd el, és sok milliárd dollár bevételt hoz.”

Az új processzorokat már ebben a hónapban piacra dobják, az eladások felfutása az év végére várható. A 10 000 főt foglalkoztató Intel-Izrael fejlesztőlaboratóriumai Jeruzsálemben, Haifán, Petách Tikván és Jákumban találhatóak, gyára Kiriját Gátban működik.