Környezetbarát hotel építésébe száll be az amerikai sztár.

Az Oscar-díjas színész, aki ismert környezetvédelmi aktivista is, csatlakozik a Hagag Csoporthoz, amelyik a szállodát építi a tengerparti Herzliában, erről a vállalat számolt be – olvasható a jpost.com cikkében.

A fejlesztés a nemzetközi „zöld” energetikai sztenderdeknek megfelelően zajlik. „A környezetbarát fejlesztések komoly részét képezik, azoknak a közösségeknek az építésében, amelyek a környezetért akarnak tenni, nem pedig ellene” – nyilatkozta Leonardo DiCaprio. Olyan jövőt képzelnek el, amiben a projektek az éghajlatváltozás legdurvább hatásai ellen veszik fel a harcot – fejtette ki a színész. Ezt a szállodát egyfajta mintának szánják.

Leonardo DiCaprio már korábban is járt Izraelben, 2007-ben egy ismert izraeli modell Bar Refaeli volt a barátnője. Ám, már ekkor is érdekelték az újfajta fejlesztések és a környezetvédelem, Simon Peresz is vendégül látta. Tavaly egy képet posztolt az Instagram oldalán egy izraeli napelemes erőműről, ami a világ egyik legnagyobb ilyen építménye a Negev-sivatagban.

zsido.com

Kép: jpost.com