A Világgazdasági Fórum versenyképességi jelentése alapján a zsidó állam dobogós helyen szerepel az innováció területén.

Előkelő helyen végzett a zsidó állam azon a listán, melyet nemrég a Business Insider nevű gazdasági portál tett közzé a világ országairól. A Világgazdasági Fórum éves, globális versenyképességi jelentése alapján ugyanis Izrael a második helyen áll az innováció területén a világ többi országát maga mögé szorítva; és csak Svájcnak sikerült megelőznie.

Az innovációs szint felméréséhez többek között olyan szempontokat vizsgálnak a nemzetközi szervezet tagjai, mint az egyetemi tudományos kutatások minősége, a vállalatok kutatás-fejlesztésre fordított költségei, az egyetemek és az ipar közötti együttműködés, a szabadalmak, valamint a mérnökök és tudósok száma az országokon belül.

„A riporterünk, Sam Shead nemrég el is látogatott Izraelbe – amit gyakran „Startup Nemzetként” hívnak –, hogy megnézze, mi ez a nagy felhajtás körülötte. És többek között azt látta, hogy ez az ország még külön vízumot is biztosít a vállalkozók számára” – szerepel az oldalon.

Izrael a kiberbiztonsági startupok központja, nagyon sok leendő vállalkozó az izraeli katonaság kiberbiztonsági szakembereitől szerezte tudását  – hangsúlyozták a Business Insider cikkében.

zsido.com

Kép forrása: Business Insider