Megszavazta a Munkáspárt egy jelentős brit cég bojkottját, amelynek kereskedelmi kapcsolatai vannak Izraellel, miközben vezetőjük, Jeremy Corbyn tárgyalásokat szorgalmaz az Iszlám Állam terrorszervezettel.

Nagy-Britannia második legnagyobb pártja a 4GS nevű biztonsági céget tette indexre, ami a világ 110 országában (köztük Magyarországon is) működik. Az indok az volt, hogy a vállalatcsoport izraeli börtönökkel is együttműködik, ahol palesztin foglyokat őriznek. A baloldali pártban ezt néhányan próbálták megakadályozni, de végül az Izrael-ellenes lobbi volt erősebb. A döntés értelmében a Munkáspárt nem veszi igénybe a cég szolgáltatásait, például rendezvényei biztosításához – írja cikkében a ynetnews.com. Miközben a párt az erről szóló döntéssel volt elfoglalva, a választási bukás után elnöknek választott Jeremy Corbyn arról nyilatkozott, hogy tárgyalni kellene az Iszlám Állammal a szíriai rendezésről.

A politikusnak nem ez az első nagy vitát kiváltó kijelentése. Ahogy arról beszámoltunk Jeremy Corbyn legkomolyabb botrányai kivétel nélkül az antiszemitizmussal, a holokauszttagadókkal, illetve az iszlám terrorral függenek össze. Corbyn húsz évvel ezelőtt fellépett két, antiszemita merényleteket elkövető palesztin terrorista védelmében. 2011-ben, az iráni tévében Oszama bin Laden megölését nevezte „tragédiának”, szavait később úgy magyarázta, hogy Obama elnökhöz hasonlóan jobban szerette volna, ha bíróság ítélkezik felette. A markánsan baloldali politikus folyamatosan relativizálja az iszlamista terrort, és ellenzi az Iszlám Állam elleni katonai fellépést Szíriában.

Kép: ynetnews.com

Megszakítás