Idén nyáron ismét megrendezik a jövő kérdéseivel foglalkozó Brain Bar Budapest találkozót. Az eseményen előadóként Köves Slomó rabbi is fellép.

Genetikailag megtervezett szuperemberek? A technológia a gyerekek barátja vagy ellensége? Hány ember élhet a Földön? A hagyományoknak megfelelően az idei Brain Bar Budapest is az emberiség előtt álló legnagyobb kihívásokra keresi a választ.

Az először 2015 júniusában megrendezett Brain Bar Budapest az ember és a gép közötti határokat vizsgálja a világ élvonalbeli véleményvezéreivel. Az esemény folyamatosan fejlődik, ebben az évben sci-fi művész, eating designer, humanoid robotokat alkotó professzor is szerepel a meghívottak között.

Nemrég újabb neveket jelentettek be a szervezők, hat inspiráló szakembert különböző területekről – írja cikkében a We love Budapest.

A lap szerint eljön Ari Popper, a világ egyik legmenőbb cégének tartott vállalkozás alapítója. A kaliforniai SciFutures több mint 100 elismert sci-fi írót alkalmaz. Hazánkba látogat továbbá Lucy McRae, aki sci-fi művész, rendező és testépítész egyben, aki az emberi alkalmazkodóképesség határait feszegeti. Elektromos tetoválásokat és érzelmeket érzékelő ruhákat tervezve épít hidat az emberi képzelet, a tudomány és a technológia között.

Itt lesz Inna Braverman az Eco Wave Power társalapítója, amely a tenger hullámaiból termel energiát. Első erőművét 26 éves korában helyezte üzembe az izraeli Jaffában. Tomotaka Takahashi is ellátogat a Brain Barra, a Robo Garage társalapítója és a Tokiói Egyetem professzora egyedülálló humanoid robotok tervezésével és megépítésével foglalkozik. Fellép Marije Vogelzang a világ első eating designere is, aki az Amsterdamban és Rotterdamban működő kísérleti étterem elindítása után jelenleg orvosi projekteken dolgozik kórházaknak.

 

Az eseményen felszólal Köves Slomó is, akit a lap Közép-Európa egyik legaktívabb vallási vezetőjeként mutat be.

A Brain Bar Budapestet 2017 június 1-3. között rendezik meg az Erzsébet téren az Akváriumban.

Fotó: Brain Bar Budapest