Legkevesebb hét halálos áldozata és több sérültje van a pénteki terrortámadásnak Jeruzsálemben. A merénylet egy zsinagóga előtt történt, ahonnan többen hazafelé indultak az esti ima után. Az elkövető autóval érkezett a helyszínre és többször is tüzet nyitott, majd megpróbált elmenekülni, azonban az izraeli rendőrség emberei rövid tűzharc után lelőtték.
 
Asher Natan (14 éves) mindig ügyelt arra, hogy kedvesen bánjon másokkal, és szeretett imádkozni a zsinagógában – ez volt az utolsó dolog, amit tett, mielőtt a terrorista lelőtte.
 
Ilya Sosansky (25) életszeretetéből és életöröméből másoknak is mindig adott, még akkor is megpróbált másokat felvidítani, amikor ő maga is küszködött.
 
Shaul Chai (68), a Piscat Zev-i zsinagóga szeretett gabbaija volt. Úgy bánt a közösség tagjaival, mintha mindenki a gyermeke lenne: gyengéd és gondoskodó volt. Ha valakinek nem jutott imakönyv a zsinagógában, akkor a sajátját adta neki oda.
 
Eli (48) és Nathalie (45) Mizrahi éppen akkor ültek le tágabb családjukkal a sábáti vacsorára, mikor eldördültek a lövések. Kirohantak a lakásból, hogy segítsenek a sebesülteknek, és miközben ezt tették, a terrorista visszatért és agyonlőtte őket.
 
Raphael Ben Eliyahu (56) kidus után tartott hazafelé feleségével Tinával és fiával Matannal, amikor meglátták a földön fekvő áldozatokat, majd megálltak segíteni. A terrorista ismét visszatért és rájuk lőtt. Raphael Ben Eliyahu életét vesztette, fia az édesanyjára ugrott, hogy saját testével védje őt, Matant jelenleg kritikus állapotban kórházban kezelik.
 
Irena Korolova (59) egy idősek otthonában dolgozott. Hat évvel ezelőtt érkezett Ukrajnából Izraelbe.
Emlékükből fakadjon áldás!
(Válasszon egy micvát, vagy egy különleges imát, amelyet az elhunytak tiszteletére mondhat el.)