Héber tanulás családias környezetben

      Teljes gőzzel és nagy lelkesedéssel folyik a modern héber tanulás az EMIH Károly krt-i központjában. Harmadik éve koptatják töretlenül az iskola padjait a nebulók. Indíttatásaik különbözhetnek. Van, aki azért tanul, hogy az unokájával is tudjon beszélni. Van, aki Izraelben szeretne élni és most előtanulmányokat folytat. Megint másokat egyszerűen a nyelv logikája nyűgözte le vagy a dallama igézte meg. Mindegyiküket azonban ugyanazon cél fűti: szeretnék megtanulni olvasni, írni és persze beszélni a mai Izrael nyelvét.

     Ehhez jó körülményeket biztosítunk. Hetente két alkalommal kétszer két órával adott az intenzív haladás lehetősége. „Az órákon jó és családias a hangulat. A hivatalos tananyag mellett a tanárnő, Makra Ildi mindig tartogat az órákra valami meglepetést, valamilyen pluszt. Egy érdekes szöveget vagy egy szép héber dalt. Mindig türelmes és ha kell többször is elmagyarázza a nyelvtant. Mindaddig, amíg mindenki meg nem érti. Nemcsak sokat tanultunk és jól haladtunk az elmúlt évben, de a hallgatókból olyan közösség is formálódott, amely a nyelvórákon kívül is működött. ” – mondja Tina, aki idestova második éve tanul az EMIH modern héber nyelviskolájában.

     A következő szemeszter szeptember második felében indul és január 7.-én fejeződik be. Összesen 64 óra tanulás 36. 200 HUF-ba kerül majd. Jelentkezni augusztus végétől lehet a 06-70-3790766 –os telefonszámon a szervezőnél, dr. Bányai Lászlónál.

Megjelent: Egység Magazin 17. évfolyam 62. szám – 2014. augusztus 4.