A fejlesztő cég kérte az Egyesült Királyság és Kanada illetékes hatóságait, hogy adják meg a készítménynek a vészhelyzeti használati engedélyt. A brit variáns ellen is hatásos.

A SaNOtize nevű cég központja a kanadai Vancouverben van, a kutatást az egyik társalapító, az izraeli Dr. Gilly Regev vezeti. Ahogy arról a közelmúltban beszámoltunk a spray hatóanyaga a koronavírust a felső légutakban pusztítja el, megakadályozva annak sokszorozódását és a tüdőbe jutását.

A klinikai vizsgálatok igazolták, hogy a spray biztonságos és hatékony – írja a calcalistech.com. Vasárnap jelentették be, hogy befejezték az úgynevezett második fázisú vizsgálatokat, amely 79 igazolt koronavírusos esetet értékelt és bebizonyosodott, hogy jelentősen sikerült csökkenteni a kimutatható vírus mennyiségét. A fertőzöttek többségében a brit variáns volt jelen.

A tesztelést felügyelő brit hatóság szakértője szerint komoly előrelépést hozhat a spray a járvány elleni küzdelemben. Olyan személyeket vontak be a vizsgálatba, akikben jelentős mennyiségben volt jelen a kórokozó és náluk is releváns csökkenést sikerült elérni.

zsido.com

Kép: timesofisrael.com