A fejlesztők szerint komoly áttörést jelenthet a járvány elleni csatában az új eszköz, amely a kórokozók 99,9 százalékát elpusztítja.

A SaNOtize nevű cég központja a kanadai Vancouverben van, a kutatást az egyik társalapító, az izraeli Dr. Gilly Regev vezeti, aki azt mondja: napi használat mellett el lehet kerülni a megfertőződést az eddigi vizsgálatok szerint. Azóta már elkezdődtek a klinikai vizsgálatok az Egyesült Királyságban is – derül ki a jewishnews.timesofisrael.com cikkéből.

A spray hatóanyaga a koronavírust a felső légutakban pusztítja el, megakadályozva annak sokszorozódását és a tüdőbe jutását. Az állatkísérleteknél 95 százalékos csökkenést mutattak már a fertőzés utáni első napon.

Kanadában jelenleg az úgynevezett 2-es fázisú klinikai vizsgálatoknál tartanak. Dr. Gilly Regev – aki Izraelben született és ott szerezett diplomát biokémiából – bízik benne, hogy az embereknél is hasonlóan hatékony lesz a készítmény. Eddig 200-an próbálták ki a sprayt, egyiküknél sem jelentkeztek mellékhatások.

zsido.com

Kép: jewishnews.timesofisrael.com