Június 29-én csütörtökön nagysikerű, teltházas koncertet adott Miskolcon, a Népkerti Vigadóban a frissen alakult Miskolc Klezmer Band. A rendezvényt Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija nyitotta meg.

Az EMIH miskolci csapata az utóbbi időben Fuchs Jehoshua rabbi vezetésével óriási fejlődésnek indult. Sorra szervezik a jobbnál jobb programokat, így a kocsonyafesztivál alkalmával találkoztak Szurasenkó Dániellel, akinek zenészként régóta dédelgetett vágya volt, hogy alapítson egy klezmer együttest. Különös tekintettel arra, hogy az észak-magyarországi régióban ilyen típusú zenekar eddig még nem alakult. Ebben a projektben partnerre talált az EMIH-ben, és a kapcsolat gyümölcsözőnek bizonyult, ennek az eredménye volt a Népkerti koncert.

A vezető rabbi a zenekar bemutatkozó előadásán azt is bejelentette, hogy az EMIH Miskolcon, a Kazinczy utcában kialakít egy új központot, ahol különböző előadásokat, hébernyelv-oktatást és programokat, valamint ünnepi összejöveteleket tartanak majd.

A nagysikerű koncertre sok helyről érkeztek érdeklődők. Ózdról busszal érkezett egy szervezett csoport. Mint elmondták, nagy örömmel fogadták, hogy a zsidó kulturális és vallási élet így fellendült a régióban és a továbbiakban ők is szeretnének bekapcsolódni a Fuchs rabbi és felesége által rendkívül jól összehangolt, minden korosztálynak szóló programokba.