Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) gratulációját fejezi ki a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (MAZSIHISZ) a sikeres elnökválasztás lezajlásához, és egyben jókívánságait fejezi ki Heisler Andrásnak, a többségi szavazattal megválasztott új elnöknek. 

 

 

A talmudi bölcsek tanítása szerint (Atyák 2:2.), “akik a közélettel foglalkoznak, tegyék önzetlenül és akkor atyáik érdeme mindörökké segítségükre lesz”. Meggyőződésünk, hogy a nagy múltú magyar zsidóság egy olyan vezetővel gazdagodott, aki az önzetlen együttműködés és a közösségért szorgalmazott összefogás híve, és így felmenőink, atyáink érdeme végig segítségére lesz munkájában. A szombati imaszöveget idézve: “aki hűségesen foglalkozik közügyekkel, az Örökkévaló áldja meg sikerrel minden tettét, testvéreikkel, egész Izraellel együtt!”

Tiszta reményünk, hogy a következő években a Mazsihisz és az Emih, a többi magyarországi zsidó szervezettel és hitközséggel vállvetve fog tudni tenni a magyar zsidó közösség jövőjéért, az oktatás, a hitélet, a szociális ellátás és a társadalmi párbeszéd területén.

 

Megszakítás