A terrorszervezet 29 éves fennállását ünnepelte Gázában.

A teljes harci arzenált bemutató, több tízezer résztvevőt megmozgató felvonuláson géppisztolyos gyermekek is együtt meneteltek a felnőtt terroristákkal. A gyermekeket minél fiatalabb koruktól a szervezet militáns ideológiájára nevelik, ezért ők is terepszínű egyenruhában, és Korán-idézetekkel díszített fejpánttal vonultak. Egy felfegyverzett kisfiúról készült fénykép alá a következő felirat került: “Hámász kölykök – Gáza és a felszabadító hadsereg következő katonái – Allah segítségével.”

A terrorszervezet – a PFSZ-hez hasonlóan – mindig is kihasználta a gyermekeket. Ahogy a Palesztin Hatóság kezében levő, úgy a Hámász irányította oktatási intézményekben is dicsőítik a terrorizmust és akció közben meghalt terroristákat állítanak példaképül a gyermekek számára. Az Izrael elleni támadásaikhoz használt, föld alatti alagutak egyikét megnyitották a nagyközönség számára, melyet egymás után látogatnak az iskolás csoportok. A gyermekekkel azt gyakoroltatják, hogy miként kell izraelieket elrabolni és az alagúton keresztül Gázába hurcolni. Nyaranta több tízezer gyermeknek adnak katonai kiképzést és ideológiai oktatást.

A felvonuláson tartott beszédek központi üzenete a Palesztin Hatósággal való együttműködés erősítése és az Izrael elleni harc folytatása volt.

Forrás: Tower