A szobrász kreativitásának köszönhetően egyedi alkotások születnek a zsidó államra kilőtt fegyverekből.

„És összetörik kardjaikat kapákká és dárdáikat kacorokká” – szerepel annak a művésznek a műhely-bejáratán, aki az Izraelre kilőtt rakétákat használja fel alkotásaihoz. És bizony nem túlzás azt állítani, hogy Yaron Bob kezei alatt szó szerint beteljesülnek a Jesájá könyvében leírt próféciák.

Bob egy főként mezőgazdasággal foglalkozó városban, Yatedben él; nem messze onnan, ahol Izrael, Gáza és Egyiptom földje találkozik. A fémszobrász alapvetően azokat a rakétákat és lövedékeket használja fel munkáihoz, amiket pár kilométerrel arrébb a palesztinok irányítottak Izraelre.

A 47 éves férfi elsősorban vallási jelképek mintájára formázza meg az összegyűjtött fémdarabokat, amiket Izraelben és külföldön egyaránt árusít – derül ki az Algemeiner írásából.

Hanuka alkalmából például különösen nagy erőbedobással gyártotta a nyolcnapos zsidó ünnep egyik elengedhetetlen eszközét, a hanukiát. De emellett a hétágú gyertyatartók, menórák is állandó helyet kapnak műhelyében – amihez (bár valószínűleg tudtuk nélkül) Izrael ellenségei folyamatosan alapanyagot biztosítanak.

zsido.com

Kép forrása: Algemeiner/The Times of Israel