Fogy a hely az oviban

A megújult Gán Menáchem várja a jelentkezőket

Tavaly jelentős változás történt a Tamási Áron utcai Gán Menáchem Bölcsőde és Óvoda életében. A létesítmény az EMIH kezelésébe került át, így megszabadultunk azoktól a terhektől, amit a havi bérleti díj súlyos milliói jelentettek, így megnyílt a lehetőség az intézmény további fejlesztésére.

A test és lélek nevelése

Gyermekeink l és 6 éves koruk kö­zött látogathatják az intézményt. A kicsikkel az érint­kezés és nevelés nyelve alapvetően magyar, azon­ban jól képzett óvónőinknek kö­szönhetően ízelítőt kapnak a héber és az angol nyelv alapjaiból is. A zenekuckó és a furulyatanulás a zene rej­telmeibe vezeti őket. A számítógépes alapismeretek is a foglalkozások részét képezik. Nevelőink nagy gondot for­dítanak a test edzésére, a mozgásra és a ritmikára. A kóser ellátásról kitűnő konyhánk gondoskodik.

„A gyerektől tanulom a hébert”

Az alábbiakban szeretnénk Önökkel megismertetni az egyik anyuka – Bodro­gi Eszter – tapasztalatait: „Dávid fiam 18 hónapos volt januárban, mikor is elkezdtünk bölcsibe járni. A beszoktatás alatt tapasz­taltam, hogy itt valóban figyelnek a gyermekek­re. Külön öröm volt szá­momra, hogy ez egy zsidó szellemiségű bölcsőde és óvoda.

Minden hónap elején mi, szülők megkapjuk az arra a hónapra tervezett programok rendjét. Péntekenként a heti hírújságból a héten történt eseményekről összefoglalóan értesülünk. Ezért tudom, hogy naponta mivel foglalkoznak a gyerekek, így otthon is megbeszélhetjük az eseményeket Dáviddal.

Külön öröm számunkra, hogy a héber és angol nyel­vet anyanyelvű nevelőktől tanulhatják. Mi – a férjem és én – sajnos nem beszélünk héberül, ezért már be is szerez­tünk egy héber szótárt, hogy a fiúnkkal együtt tanulhas­sunk. Dávidon is egyértelműen látszik, mennyire személy­re szabottan foglalkoznak a gyerekekkel, hiszen egy-egy dalocska hallatán, már nagyon ügyesen bemutatja otthon, amit a rittmikus foglalkozáson elsajátított.

Iskolabusz és jó levegő

Reggelente busz viszi a gyerekeket fel a jó levegőre, és délután ugyanez a busz hozza is haza. Szerencsére nem a bűzös, benzingőzös levegőt kell az udvaron szívniuk. Jó szokásnak tartom, hogy minden gyereknek megtartják a születésnapját, ilyenkor a szakácsnő tortát süt, és a kis ün­nepelt társait kis ajándékkal megajándékozza.

„Nem vagyunk vallásosak, de fontos a hagyomány”

A vallásba is nagyon kedve­sen vezetik be a gyermekeket, Dávid már magától takarja el a szemét a Smá alatt, és né­hány áldást is hellyel-közzel elmond. Ez azért is jó nekünk, mert mi nem vallásos család­ba születtünk, de szeretnénk, ha a fiúnknak tartást és büsz­keséget adna a vallása”.

A Gán Menáchem Bölcsőde és Óvoda a következő években is bővíteni kívánja a foglal­kozások színes palettá­ját. A gyermekeknek az alap programokon túl külön aerobic-, úszás-és táncórákat biztosí­tunk, az egyéni felké­réseknek megfelelően más fakultatív órákra is lehetőség nyílik.

Szeretettel várjuk a leendő növendékeket!
Jelentkezéssel kapcsolatban kérem hívják

a 395-4470-es telefonszámot, vagy írjanak nekünk

az ovoda@zsido.com címre.

Megjelent: Egység Magazin 16. évfolyam 59. szám – 2014. augusztus 3.

 

Megszakítás