Megerősített rendőri jelenlétre volt szükség egy minnesotai városban a zsidókat ért fenyegetések és temetői rongálások miatt – írja a Jpost.

St. Paul városának Chesed Shel Emes nevű temetőjét vették célba a vandálok, a rendőrségi beszámoló szerint 30 sírkövet tettek tönkre. A közeli St. Louis Parkban a Beth El Zsinagóga bezárta óvodáját és lemondta a sábáti imát, mert lehetséges fenyegetésről értesültek az egyik helyi lap beszámolója szerint.

Mindkét eset ros hásáná és jom kipur között történt.

Az antiszemita incidensek az utóbbi időben egyre gyakoribbak az Egyesült Államok egyes részein. Az FBI szerint az amerikai zsidók a vallási indíttatású gyűlölet-bűncselekmények 58 százalékának célpontjai, miközben a lakosságnak mindössze 2 százalékát teszik ki. 

A New England Patriots tulajdonosa 21 millió dollárt fordít az antiszemitizmus elleni harcra

A pénz egy része a rangos Genezis-díjból származik. A kitüntetést idén elnyerő Robert Kraft a díjátadó ünnepség során bejelentette, hogy az egymillió dolláros pénzjutalmat teljes egészében az említett célra ajánlja fel, s még megtoldja további 20 millió dollárral a magánvagyonából. A Zsidó Nobel-díjként is emlegetett Genezis-díjat olyan személyiségek kapják, akik szakmai teljesítményükkel és a zsidóság … Olvass tovább

Borítókép: Google street view