Idős emberek a társadalomban – Kihívások és innovatív válaszok az Olajágban

 MTA MAB székház - Miskolc Erzsébet tér 3

A Transznacionális Együttműködések program április 29-i rendezvénye

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség kétéves pályázati programja, melynek keretében eddig is számos, a szociális gondoskodás témaköréhez kapcsolódó izgalmas és tanulságos rendezvény valósult meg, újabb eseményre invitálja az érdeklődőket. Előadónk segítségével ezúttal az idősgondozás egy sajátos területének új, innovatív útjait ismerhetjük meg, bemutatva a saját intézményi gyakorlatukban már sikerrel alkalmazott módszereket.

Szerémi Ágnes, az Olajág Otthonok II. intézményvezetője a következőképp foglalta össze az előadást:

„Az előadás az Olajág Otthonokban élők ellátása kapcsán felvetődő aktuális problémákra fókuszál (pl. egyre idősebb, és magasabb szintű ellátást-ápolást igénylő idősek, Alzheimer, egyre nehezebben elérhető szakképzett munkaerő) amely problémák nem csak bennünket, hanem teljes szociális ellátórendszert érintik. Bemutatjuk a problémákra általunk adott válaszokat a hozzátartozókkal való kapcsolattartás és foglalkoztatási struktúrán keresztül.”

Az Olajág Otthonok több, mint 20 éves tapasztalattal működnek Budapesten, illetve Pest megye több településén is. A magasszintű szakmai ellátáson kívül külön hangsúlyt fektetnek arra, hogy a lakók ne szigetelődjenek el a külvilágtól és a társadalomtól. Ez jelenti a családi, baráti kapcsolatok megtartására törekvés mellett azt is, hogy igyekeznek közelebb hozni egymáshoz a különböző generációkat az Óvodai Projektjük keretein belül. Fontosnak tartják az élethosszig tartó tanulást, az információszerzés élményét.

A rendezvényre szeretettel várunk minden érdeklődőt! A részvétel ingyenes, de kérjük, hogy előzetesen a leichter.lilla@zsido.com email címen jelezzék regisztrációs szándékukat.