A SaNOtize nevű, izraeli alapítású kanadai vállalat bejelentette, hogy engedélyezték a COVID-19-hez hasonló, felső légúti fertőzések kezelésére és megelőzésére kifejlesztett termékük forgalmazását Indiában. 

A 3. fázisú klinikai vizsgálatok bebizonyították, hogy a koronavírus fertőzés enyhe tüneteit mutató embereknél a készítmény képes csökkenteni a vírusmennyiséget – írja a nocamels.com.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Vancouverben található céget az egyik társalapító, az izraeli Dr. Gilly Regev vezeti. A kutatónő elmondta, hogy az általuk fejlesztett orrspray jóváhagyása azért jelentős eredmény, mert az ő termékük a korai kezelésben is szerepet játszhat, szemben az eddig engedélyt kapó készítményekkel, amelyek csak a megelőzést segítik.

Hatékony az izraeli fejlesztésű Covid elleni orrspray

A fejlesztő cég kérte az Egyesült Királyság és Kanada illetékes hatóságait, hogy adják meg a készítménynek a vészhelyzeti használati engedélyt. A brit variáns ellen is hatásos. A SaNOtize nevű cég központja a kanadai Vancouverben van, a kutatást az egyik társalapító, az izraeli Dr. Gilly Regev vezeti. Ahogy arról a közelmúltban beszámoltunk a spray hatóanyaga a … Olvass tovább

Indiában az elmúlt évben számos helyen komoly gondokat okozott a járvány, mivel a kórházak zsúfolásig megteltek, és a napi esetek száma rekordokat döntött. 

A frissen engedélyezett orrspray, India mellett, elérhető Izraelben, Bahreinben, Thaiföldön, Indonéziában és Szingapúrban is.

Címlapkép: Sanotize

Megszakítás