Mazel Tov!

Vasárnap megszületett Ivanka Trump és az ingatlanmágnás Jared Kushner harmadik gyermeke – adta hírül a Jerusalem Post. A kisfiú a Theodore James nevet kapta. Ivanka Trump 2009-ben tért be a zsidó vallásba. Az apja jelenleg vezeti a republikánus jelöltek versenyét az előválasztási küzdelemben.

„Jared és én hihetetlenül boldognak érezzük magunkat, hogy bejelenthetjük Theodore James Kushner érkezését” – írta a Twitteren a kismama 1 200 000 követője legnagyobb örömére. Őt és az újszülött öccsüket a 4 és fél éves Arabella és a két éves Joseph várja haza.

A divatikon Ivanka Trump az apja vállalatában is vezető pozíciót tölt be.

Arról, hogy milyen következményei lehetnek Donald Trump elnökségének a zsidók szempontjából itt írtunk részletesebben. A republikánus jelölt ebben a témában is többször változtatta az álláspontját. Korábban azt nyilatkozta, hogy az izraeli-palesztin konfliktusban semleges maradna, egy rendezvényen pedig pénzközpontú embereknek nevezte a zsidókat. Újabban viszont azt hangoztatja, hogy Jeruzsálem a zsidó nép örök fővárosa, és oda helyezi át az amerikai nagykövetséget Tel-Avivból, ha ő lesz az elnök. Trump nemrég azt is kijelentette, hogy a palesztinoknak el kell fogadniuk Amerika és Izrael közeli viszonyát. A palesztinoknak úgy kell leülniük a tárgyalóasztalhoz, hogy tudják: az USA és Izrael szövetsége törhetetlen – mondta az American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) tagjainak

A The Jerusalem Post elemzése szerint az Izrael-barát kijelentések dacára sem bízhat Izrael a potenciális elnökjelöltben. Nem véletlen, hogy az izraeli közvélemény megosztott a támogatásában. Bár, Trump bírálta a tavalyi iráni atomalkut éppúgy, mint Obama elnök közel-keleti politikáját, ugyanakkor a zsidó államban óriási vihart kavart, amikor élesen és személyeskedően bírálta John McCain-t, amiért az szerinte hagyta, hogy a vietkong elfogja annak idején. Izraelben mindenki nagyon fontos alapértéknek tartja az elfogott katonákkal való szolidaritást, a kormányzat nagy összegeket fordít az előkerítésükre.

 

Megszakítás