Több mint három évtized reményteli próbálkozás után megszületett első kisfia egy bobovi haszid házaspárnak, Efrájim Fischl Weinberger rabbinak és feleségének – jelenti a VINnews jeruzsálemi tudósítója.

Óriási az öröm a jeruzsálemi bobovi haszid közösségben, ugyanis 34 év házasság után megszületett első kisfia a jesiva egyik tanárának, Weinberger rabbinak és feleségének.

Ráv Efrájim Fischl és felesége 11 évvel ezelőtt vándoroltak ki az Egyesült Államokból a Szentföldre, miután a Borough parki bobovi rebbe azt tanácsolta a házaspárnak, hogy költözzenek Jeruzsálembe, hogy a város szentsége is hozzásegítse őket a gyermekáldáshoz.

Weinberger rabbi a bobovi közösség jeruzsálemi Dárké Joser jesivájának tanára lett, ahol az oktatás mellett minden más, gyermektelen házaspárt is a kitartásra bátorított.

A Weinberger házaspárt végül múlt héten szerdán egy egészséges fiú gyermekkel ajándékozta meg az Örökkévaló. Kívánunk nagy mázel tovot, hogy gyermeküket neveljék a Tórára, zsidó házasságra és jócselekedetekre!