Több évig tartó börtönbüntetésre ítélték azt az elkövetőt, aki egy rabbit és két másik zsidó férfit sebesített meg októberben.

Súlyos testi sértés miatt elítélte a törvényszék Farid Haddouche-t, aki októberben késeléses támadást hajtott végre három járókelő ellen. Ahogy korábban beszámoltunk róla, az áldozatok – egy rabbi, a fia és egy másik zsidó férfi – a helyi zsinagóga környékén tartózkodtak, amikor a 32 éves támadó rájuk támadott.

A késelést megelőzően Haddouche könnygázt tartalmazó fémdobozt hajított egy önkormányzati dolgozó elé, majd a rabbira és társaira támadt, miközben antiszemita kijelentéseket tett. A férfit korábban már ismerte a rendőrség, az elő hírek szerint erősen ittas volt a merénylet idején és mentális betegségekkel küzdött egy ideje. A bírósági vallomásban Haddouche édesanyja ezt cáfolta és azt mondta, tudomása szerint fiának nem volt mentális betegsége – írja a Jewish Telegraphic Agency.

A National Bureau for Vigilance Against Antisemitism (BNVCA) francia szervezet üdvözölte a bíróság döntését, és úgy nyilatkozott, a meghozott ítélet remélhetőleg visszatartó erővel bír majd azok számára, akik zsidók elleni támadást tervelnének ki.

zsido.com

 

Kép forrása: jihadwatch.org

Megszakítás