Egy rabbi és két másik személy sérült meg abban az antiszemita támadásban, melynek elkövetője egy francia zsinagóga közelében csapott le az áldozatokra.

Késeléses támadásban okozott sérüléseket egy támadó szombat reggel Marseilles-ban – adta hírül az Algemeiner.

Az European Jewish Press értesülései szerint a nyílt utcán megtámadott áldozatok egy közeli zsinagógába menekültek, ahol ellátták sérüléseiket. A harmincas éveiben járó, észak-afrikai származású elkövetőt – aki antiszemita kijelentéseket tett a támadás során és azt követően – a helyszínhez közel letartóztatták. A férfit korábban már ismerte a rendőrség, a hírek szerint mentális betegségekkel küzd egy ideje és erősen ittas volt a támadás idején.

Az antiszemitizmus ellen harcoló National Bureau for Vigilance Against Antisemitism (BNVCA) francia szervezet megköszönte a rendőrség gyors fellépését, egyben hangsúlyozták, hogy nem tartják kifogásnak az elkövető mentális állapotát – hiszen képes volt azonosítani a zsidó származású személyeket, hogy antiszemita szövegek kíséretében megtámadja őket.

Ezzel egyidejűleg a BNVCA arra is figyelmeztetett, hogy az Izraelben zajló terrorhullám a francia iszlamista szélsőségeseket is további támadásokra bátoríthatják, ami miatt fokozott éberség szükségeltetik a zsidó közösségekben.

zsido.com

Megszakítás