Különleges ajándékkal kedveskedtek amerikai chábád közösségek az izraeli hadsereg katonáinak. Az Askelon városában rendezett grillpartira több tucat olyan katonát hívtak meg, akik részt vettek a Gázában indított offenzívában. Az askeloni chábád közösség által szervezett ünnepségen a chábád rabbik és a katonák közösen táncoltak és örültek annak, hogy a terroristák támadásainak kereszttüzében élő városban végre nyugalom honol.

Az askeloniak különösen sokat köszönhetnek a katonáknak, akik életük kockáztatásával számolták fel a Hámász terrorállásait, ahonnan folyamatosan rakétákkal lőtték az izraeli civileket. Askelon városa talán a legtöbb támadást szenvedte el ezen a nyáron.

Mendel Lieberman rabbi, askeloni chábád küldött, az egész közösség nevében háláját fejezte ki a katonáknak. Elmondta nekik, hogy Menachem Mendel Schneerson, a lubavicsi Rebbe a Szimchát Torái körmenet egyik körét a hősies izraeli katonáknak ajánlotta.

Az este folyamán különlees ajándékban részesültek a katonák: az egyesült államokbeli Western Monmouth County chábád közösségének jóvoltából egy-egy Leatherman márkájú multifunkcionális szerszámkészletet kaptak, ami mellé személyes köszönő leveleket és édességet csomagoltak Marlboro Township lubavicsi közösségének gyermekei.

Ezek az ajándékok és az az önfeledt ünneplés, ami az estet jellemezte, jól mutatja a világ zsidóságának háláját és elismerését, amit az izraeli hadsereg katonái felé árad.