Szerda este hanukai nagykoncertet adott a The Revivo Project izraeli zenekar a Bálna Budapest Panoráma termében. A koncertet megelőzően ünnepélyes hanukai gyertyagyújtásra is sor került. A három fős izraeli zenekar először látogatott Magyarországra, azonban koncertjükön így is több mint 700 vendég volt.

Shmuel Raskin rabbi, a Magyarországi Izraeli Közösség rabbija köszöntötte a közönséget, majd Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) rabbija megragadta az alkalmat, hogy ezen a különleges alkalmon fejezze ki köszönetét Raskin rabbinak és az itt élő izraelieknek, akik nélkül a hazai zsidó közösség nem lenne olyan összetartó és büszke az identitására. Visszautalt arra a szimbolikus lángra, melyet Raskin rabbi gyújtott meg azzal, hogy évekkel ezelőtt megszervezte az itteni izraeli közösséget. A szimbolikus láng, most Hanuka idején fizikailag is létező láng, amelynek sosem kell kialudnia, mert mindig tovább lehet adni és minden nap hozzá lehet egyet tenni. A két rabbi közösen gyújtotta meg a színpadon a haukia gyertyáit, majd kezdetét vette az egyik legnépszerűbb izraeli zenekar, a The Revivo Project koncertje.

A két testvér, Raviv Ben Menachem és Nir Ben Menachem, valamint legjobb barátjuk, Eliran Tzur által alapított három fős zenekar 2012 óta hódítja meg a Izrael és a világ színpadait. Dinamikus, pezsgő és lenyűgöző előadásaikkal a világ számos színpadán felléptek már, így a legtávolabbi helyeken élő zsidó közösségekhez is ellátogattak Európán át Dél-Amerikáig. Repertoárjukban a 70-es és 80-as évek nosztalgikus izraeli dalai szerepelnek, melyek újra hangszerelt, feldolgozott változatai azonnali sikert hoztak számukra. Nyolc kiadott lemezükből több aranylemez lett, több mint 30 000 eladott példánnyal albumonként. A régi Jeruzsálem falainál adott koncertjükön 10 000 ember vett részt, a koncertről albumot is kiadtak. YouTube-ra feltöltött videóik százmilliós nézettséget értek el.

Szerda esti, Bálnában adott koncertjükön is eljátszották legnépszerűbb slágereiket, Haim Moshe, Zion Golan, Eli Luzon és mások dalait, melyeket a hazai közönség is velük énekelt. A Revivo Project először járt Magyarországon, de a lelkes közönség soraiban már hazai rajongótáboruk is keletkezett. 

zsido.com

 

 

 

Megszakítás