10 hónapos börtönbüntetést kapott holokauszt-tagadás miatt az a német nő, aki az auschwitzi haláltáborokat a „világ legnagyobb hazugságának” és „hiedelemnek” nevezte.

„Csupán hiedelem” – mondta a hamburgi bíróság előtt Ursula Haverbeck az auschwitzi haláltáborokról múlt héten. A 87 éves nő azért került a bírói testület elé, mert áprilisban egy televíziós felvételen azt állította a holokausztról, hogy az „a legnagyobb és legfenntarthatóbb hazugság a történelemben”. A  Vlothoból származó asszony az egykori náci tiszt, Oskar Gröning bírósági tárgyalásának ideje alatt nyilatkozott egy televíziós riporternek tavasszal.

Tekintettel arra, hogy a német törvények alapján a holokauszt tagadása és lekicsinylése büntetendő, a nemzetközi sajtóban „náci nagyinak” keresztelt nő nem is számíthatott másra, mint amit a meghozott döntésben kihirdettek. A 10 hónapos börtönbüntetést kirovó bíró szerint „sajnálatos, hogy ez a nő, aki kora ellenére még mindig nagyon aktív, arra használja az energiáját, hogy ilyen hajmeresztő ostobaságokat terjesszen. Veszett ügy” – tette hozzá.

A JTA értesülései szerint Haverbeck már büntetett előéletű, két kiszabott bírság és egy lázadás miatt kiszabott felfüggesztett büntetés áll mögötte. A mostani ítélet kihirdetése után azt mondta, fellebbezni fog a döntéssel szemben.

zsido.com

 

Kép forrása: jta.org

Megszakítás