Az amerikai énekes már második alkalommal fog Izraelben koncertezni a zenekarával jövő nyáron – derült ki véletlenül egy hírlevélből.

Legutóbb 50 ezer ember ment el a Yarkon Parkba, hogy lássák a világsztárt. A hírek szerint Ed Sheeran is izraeli koncertet tervez jövő nyárra – írja a haaretz.com.

Ha egy világsztár – legyen az színész, zenész, stb. – Izraelbe látogat, akaratán kívül politikai térbe kerül, ugyanis az Izrael-ellenes BDS-mozgalom mindent elkövet azért, hogy nyomást gyakoroljon a magáról megfeledkező művészre. Van, aki enged ennek a nyomásnak, más nem veszi figyelembe.

Ez az agresszív fellépés a sportolókkal szemben sem ismeretlen. Ahogy arról beszámoltunk barátságos meccset játszott volna Argentína és Izrael nemzeti válogatottja idén nyáron Jeruzsálemben. Argentína már a múltban is több alkalommal játszott felkészülési meccset Izraelben az éppen aktuális világbajnokság előtt. Pár nappal korábban azonban a Palesztin Labdarúgó Szövetség megfenyegette Messit. A szövetség elnöke a következőt nyilatkozta: „Arra kérjük Messit, hogy ne lépjen pályára Izrael ellen. Ha mégis játszana, mindenki égesse el a mezét. Ha mégis játszana, kampányt fogunk indítani az Argentin Szövetség ellen. Messinek nagyon sok rajongója van az arab és muszlim világban, mindenkit arra kérünk, hogy égesse el a mezét, a posztereit és mindent ami vele kapcsolatos, ha pályára lép.” Az argentin szövetség végül lemondta a barátságos találkozót. Azóta a palesztin szövetséget a FIFA megbüntette a fenyegetésért.

zsido.com

 

Kép: haaretz.com

 

Megszakítás