A város polgármestere, Nir Barkat is támogatja a szülők és a tanárok közös követelést, hogy az állam adjon több pénzt az oktatási intézmények védelmére, mert az elmúlt időszak terrorakciói miatt egyre nagyobb a félelem.

A jeruzsálemi önkormányzat már azt sem tartja kizártnak, hogy bezáratja az iskolákat, ameddig nem rendeződik a védelmük megfelelő finanszírozása – olvasható a timesofisrael.com írásában. Az intézmények várhatóan már csütörtökön sztrájkba lépnek, első körben a középiskolák, de, ha nem változik a helyzet, csatlakozhatnak az általános iskolák és az óvodák is.

Az elmúlt évek költségcsökkentései miatt a városi iskolákban általában délután fél 2-ig van őrség, miközben a legtöbb helyen 3-ig bent tartózkodnak a diákok, sőt a tanítási időn túli foglalkozások fél 5-kor érnek véget. A városi politikusok egész napos védelmet követelnek az oktatási intézményeknek.

Az utóbbi hetekben négy izraelit öltek meg palesztin támadók, köztük kettőt Jeruzsálemben.  A hétvégén egy családot ért támadás az óvárosban.

Kép: haaretz.com

Megszakítás